Het Instituut voor de Loslopende Mens nodigt u uit in een van onze gespreks-settings 'Therapeuterette', 'Gesprekkerette', 'Biechterette', 'Love Counseling', Práatje? of 'de Heilsoldaat' voor een ontspannen gesprek over de vragen des levens of datgene wat je bezig houdt. Loopt u al langer rond met vragen als Wie ben ik? Waar ga ik naar toe? en Waar vind ik houvast? maar bent u nog niet rijp voor de psychiater? Dan biedt het Instituut voor de Loslopende Mens u nu de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier, in een één-op-één setting, van gedachten te wisselen met een van onze 'therapeuten'.
 
 
 
 
 
 
 


De 'therapeut' is als het ware een vreemde die je in de kroeg tegenkomt, maar geheel tot jouw beschikking staat. Het is fijn om je helemaal te kunnen laten gaan in een gesprek zonder dat er allemaal condities op de loer liggen die een gesprek kunnen beperken. De therapeuterette is als het ware een vrijstaat om te denken en te zeggen wat je wil. Door dit te kunnen doen wordt het mogelijk dat je andere inzichten krijgt t.a.v. jezelf en/of de wereld om je heen. De rode TL's in de cabines worden gebruikt als trigger om aandacht te vestigen op de therapeuterette maar ze dienen ook het idee 'rosse buurt voor de menselijke geest.'De 'Gesprekkerette' verschilt van de andere gespreksvormen door het ontbreken van anonimiteit. Het komt overeen met de functie van de vaste 'infobalie' door de mobiliteit.

De 'Gesprekkerette' wordt ingezet:
- om klanten te werven voor gesprekken met de therapeuten.
- om mensen te informeren over de loslopende mens en de interactieve website
- om 'snelle' gesprekken te hebben op locatie, bijvoorbeeld op straat, expositieruimte, zakencentrum of festival.

De ervaring laat zien dat de Gesprekkerette ook het publiek met elkaar laat praten. Naar aanleiding van een A-4tje met levensthema's kan het publiek een onderwerp kiezen over waar men met elkaar in gesprek wil gaan.
Verliefd tot over je oren of juist in de put door een verloren liefde? Trouwen of samenwonen? Trouw zijn of vreemdgaan? Mister Right of Mister Right Now? Met al je vragen en overpeinzingen op liefdesgebied kunt je terecht bij de Love Counsellors van het Instituut voor de Loslopende Mens.Regelmatig doen wij plekken aan met de verschillende gespreksvormen die we bieden. Elke keer proberen we de juiste 'therapeuten' voor de te verwachten doelgroep uit te nodigen. We doen dit om bij elk project de klanten een 'gesprek op maat' te bieden. We werken nu met zowel studenten Universiteit van Humanistiek, psychologie, filosofie als ervaren filosofen, psychologen, journalisten en coachen.

Wil jij ook 'therapeut' zijn voor onze projecten? Ben jij open, heb je een luisterend oor en ben je niet oordelend? Stuur dan een mail met daarin een onderbouwing waarom jij ook 'therapeut' wil zijn naar oscarprinsen@gmail.com Vermeld daarbij ook wat je in het dagelijks leven doet en evt. een link naar een website.Een bezoek aan de biechterette relateert aan de meditatieve sfeer die veel mensen ervaren tijdens een bezoek aan de wc. Zelfs op onbewust niveau is een bezoek aan de wc meditatief of overdenkend; je bent even weg uit de situatie van waar je vandaan kwam: werk, tv kijken, inkopen, feestje, kroeg, vergadering. Een bezoek aan de wc werkt vaak dan ook reflecterend en verhelderend. Wie kent niet het feit dat men terug komt van de wc met een razend goed idee, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan even stilstaan/-zitten.

Maar daarnaast is de Biechterette een subsituut voor de biechterette die men kent van de katholieke kerk. Het is fijn om bij iemand je verhaal kwijt te kunnen waarmee je bij niemand anders terecht kan.

Bedrijven, maatschappelijke organisaties en kunstinstellingen kunnen de Therapy Village of onderdelen daarvan inhuren. De prijzen varieren sterk door de aantal mogelijkheden waarvoor we inzetbaar zijn. Ook is er een verschil in prijs voor commerciele of maatschappelijke organisaties. Vraag daarom een offerte aan met daarin de gewenste 'gespreksvormen', de tijden en de locatie. 


De Heilsoldaat is een nog mobilere installatie dan Práatje?(Lees hierboven) Door de grote mobiliteit is de 'heilsoldaat' nog beter in staat om zich onder groepen te begeven en mensen persoonlijk uit te nodigen voor een gesprek.

De Heilsoldaat is te huur voor bedrijfsfeesten, openingen, netwerkborrels en culturele evenementen. Per gelegenheid wordt besproken welk kostuum de Heilsoldaat het beste past afhankelijk van de sfeer die het moet oproepen.

Voor meer informatie en prijzen?